Centrum De Zonnebloom

SCHOOL VOOR ZIELSPROGRESSIE
 

Basismodules voor de Nieuwe Tijd

School voor Zielsprogressie geeft therapeuten, coaches, hulpverleners en andere geinteresseerden de mogelijkheid om zich verder te scholen in de nieuwe fase van groei waar we ons nu met z'n allen in bevinden. In deze nieuwe fase van groei worden we uitgedaagd om te gaan staan voor wie we werkelijk zijn. Onze bestemming is gecodeerd in ons DNA en dat maakt dat we niet kunnen vergeten waarvoor we geboren zijn en wat we hier met z'n allen komen doen op Aarde. Het zit allemaal in ons, 'Alles is er Al'.
We mogen ons in deze tijd weer her-inneren wie we werkelijk zijn. Door de reis te maken van ons hoofd naar ons Hart en ons (opnieuw) te verbinden met de Mystieke Ruimte van ons Hart gan we ontdekken dat we veel meer zijn dan enkel een menselijk wezen. Niet voor niets hebben we als ziel  gekozen om juist nu, in deze tijd, in een menselijk lichaam hier op Aarde te zijn. Deze kennis komt weer volledig tot onze beschikking. Kennis en wijsheid waar wij met onze gewone logica niet bij kunnen. Door de verbinding met de Mystieke Ruimte van het Hart komen we in een hoger trillingsveld, de vijfde dimensie, waar we vanuit Liefde de wonderen die er om ons heen aan het gebeuren zijn gaan begrijpen.

School voor Zielsprogressie biedt 3 Basismodules aan. Na deze Basisverdieping is het mogelijk om je aan te sluiten bij de groep van mensen die vanuit gelijkwaardigheid en transparantie in co-creatie met elkaar verder werken. De kennis en wijsheid, die we allemaal op onze eigen unieke manier bij ons dragen, wordt met elkaar gedeeld en verder ontwikkeld in een open, creatief en bewust proces.  Alle groepsleden dragen sleutels voor bewustzijnsgroei in zich voor de hele groep. Door gebruik te maken van ieders unieke kennis en wijsheid, ontstaat er een grotere reikwijdte en kunnen we met meer gemak nieuwe mogelijkheden en technieken ontwikkelen om zo met elkaar te bouwen aan een Nieuwe Aarde. Uit deze samenwerking zijn al prachtige initiatieven en ontwikkelingen ontstaan.

 

'Er is een Licht dat ver boven alle, boven alle dingen   
op aarde schijnt, ver boven de hemelen, ver 

boven de hoogste, de allerhoogste hemel
Het is het Licht dat schijnt in
ons Hart'


(India, 800 v. Chr.)

 

Basismodule 1: Verbinding met je Innerlijke Universum, de Mystieke Ruimte van je Hart

Wij realiseren ons steeds meer dat we er als ziel er voor gekozen hebben om in een lichaam hier op aarde ons levensdoel uit te dragen. We hoeven dus niet langer buiten onszelf te zoeken naar bevestiging, zelfvertrouwen, liefde en geluk omdat alles wat we nodig hebben al in ons zit. De sleutel om tot dit besef te komen is te vinden in de Mystieke Ruimte van het Hart, de plaats waar het Licht schijnt in ons Hart. 
De Mystieke Ruimte van ons Hart, ook wel de Geheime Hartkamer of Heilige Ruimte van het Hart, is een tijdloze dimensie van het bewustzijn waar alles mogelijk is, hier en nu. In oude geschriften over de hele wereld werd reeds verwezen naar deze speciale plek in ons Hart.
Het is de ruimte waar je in het centrum zit van je energie en direct in verbinding staat met de Hemel, de Aarde, je Goddelijke Innerlijke Zelf en alle andere werelden. Hier bevindt zich je Godsvonk, je Diamanten Kerncel of Atoom van Eeuwig Licht.
De Mystieke Ruimte van ons Hart is dus een enorme informatiebron waar de wijsheid van de kosmische eenheid te vinden is. Hier bevindt zich de interdimensionale poort die jou verbindt met de Bron. Vanuit deze ruimte kun je dus niet alleen in contact komen met je onderbewustzijn, je dromen en je intuïtie, maar kan je ook contact maken met andere werelden, bibliotheken en hogere dimensies. Hier ben je rechtstreeks verbonden met de Bron, en ervaar je wie je in werkelijkheid, in je wezenskern bent. Hier ontdek je wat jouw unieke spirituele bestemming is en welke scheppende kracht je in je draagt met alle talenten en mogelijkheden. Je gaat zien/ontdekken/bewust worden wat je nog tegen houdt om helemaal te leven vanuit je Hart.
Door je (opnieuw) te verbinden met de Mystieke Ruimte van je Hart krijg je niet alleen antwoorden op al je levensvragen, maar ga je ook een diepe innerlijke verbondenheid voelen met je lichaam, je ziel en je geest en beseffen dat wij allemaal met elkaar een onlosmakelijke eenheid vormen. Vanuit die Mystieke Ruimte van het Hart kan de wereld letterlijk opnieuw geschapen worden door middel van bewuste co-creatie.


In deze Basismodule komen aan bod:

 • achtergrondinformatie en inzicht in de werking van de Mystieke Ruimte van het Hart;
 • wat houd je nog tegen om helemaal te leven vanuit je Hart;
 • bewust worden en voelen wie je werkelijk in je wezenskern bent en deze kennis en wijsheid gaan gebruiken om helemaal in je Ik Ben Kracht te gaan staan;
 • reizen naar je Innerlijke Universum, de Mystieke Ruimte van je Hart;
 • vanuit de Mystieke Ruimte van het Hart de verbinding maken met de Oerbron, de Bron van Al Wat Is;
 • het innerlijke, alchemistische, spirituele transformatieproces – de geboorte van het Christuskind en de terugkeer in de Eenheid met Al Wat Is.

 

Basismodule 2: Reis door de Dimensies. De Mens als Multidimensionaal Wezen

We gaan als mensheid in deze tijd een nieuwe fase van groei tegemoet, waarin we uitgedaagd worden om te gaan staan voor wie we werkelijk zijn. In deze nieuwe fase van groei vinden er heel wat veranderingen plaats en komen ook nieuwe kennis en wijsheid tot onze beschikking. Kennis en wijsheid die we daadwerkelijk kunnen gaan gebruiken. We mogen het ordenende lineaire denken van de ratio los laten en vanuit ons Hart gaan vertrouwen op andere ordenende principes en hogere bewustzijnsniveaus. Vanuit de Mystieke Ruimte van het Hart kunnen wij ons afstemmen op die hogere bewustzijns-niveaus die ver boven onze ego-persoonlijkheid uitstijgen. Dan kunnen wij gaan ervaren dat wij multidimensionale wezens zijn met veel meer unieke mogelijkheden en capaciteiten dan wij tot nu toe voor mogelijk hielden.

In deze Basismodule komen aan bod:

 • de nieuwe fase van groei waarin we als mensheid uitgedaagd worden om te gaan staan voor wie we werkelijk zijn;
 • de Heilige Geometrie en het ontstaan van de Schepping;
 • de Bewustzijnsevolutie van de Mens, de Mens als Multidimensionaal Wezen;
 • de morfogenetische velden en de hogere dimensievelden, evenals de mogelijkheden die deze velden ons bieden;
 • onze verbinding met het Hogere Zelf of de Ik Ben Tegenwoordigheid en de verbinding met de Mystieke Ruimte van het Hart;
 • het voelen en ervaren van de verschillende Dimensies;
 • de betekenis van de Dimensie Velden in de context van deze tijd.

 

Basismodule 3: Reis door de Dimensies. De verbinding.

We worden in deze tijd uitgenodigd om oude paradigma’s anders te gaan bekijken, te verruimen en te laten groeien. Er komt in deze tijd kennis tot onze beschikking die maakt dat een aantal mysterieuze aspecten van de werkelijkheid voor ons inzichtelijker worden en we de grootsheid van het persoonlijke bestaan kunnen her-ontdekken.
Het is een uitdaging om vanuit ons Hart te groeien in de zoektocht naar inzicht en begrip in het Mysterie van het leven, want hoe bewust zijn wij. Wat weten we nu werkelijk over het bestaan van andere werelden, onze oorsprong en de aard van de werkelijkheid zelf? Veel van wat we tot nu toe hebben geloofd zijn gewoon aannames over die werkelijkheid. In deze tijd komen we tot andere ontdekkingen. Onze Aarde is onderdeel van een veel groter plan dat alles, wat we tot nu toe voor waar hebben aangenomen, ver overstijgt.

In deze Basismodule gaan we:

 • ons verdiepen in de tijd waarin we nu leven;
 • een kijkje nemen in de geschiedenis van onze evolutiereis en het grote kosmische plan;
 • beseffen dat ‘Alles er Al Is’ en dat we alleen maar de ‘Verbinding’ hoeven maken;
 • ons vanuit de Mystieke Ruimte van het Hart verder afstemmen op hogere bewustzijnsniveaus die ver boven onze ego-persoonlijkheid uitstijgen;
 • nieuwe Multidimensionale Zelven, die meestal verder ontwikkelt zijn dan ons huidige bewustzijn, ontdekken en integreren;
 • kennis maken met Sterrenvolken en andere Buitenaardse Wezens.


In alle 3 de Basismodules krijg je een uitgebreid handboek met daarin achtergrondinformatie en kennis, oefeningen en meditaties aangereikt die je zelf kunt gaan gebruiken, maar natuurlijk ook kunt gaan gebruiken in je praktijk om je cliënten te ondersteunen  te gaan staan voor wie ze werkelijk Zijn.

 

Docent

                                       

De basismodules van de School voor Zielsprogressie worden gegeven door Monique Houben. Monique volgde de driejarige opleiding van Hans ten Dam (Tasso Opleidingen) en heeft een eigen praktijk in Regressie- en Reïncarnatietherapie. Ook is zij opgeleid en gecertificeerd door The Newton Institute for Life Between Lives Hypnotherapy en een ervaren LBL- en Zielsprogressietherapeut. Geboeid door de mogelijkheden van het werken op zielsniveau is zij zich steeds verder gaan specialiseren. Het vele experimenteren met het maken van zielenreizen en de boeiende, opgedane ervaringen hebben uiteindelijk geresulteerd tot de Opleiding Zielsregressie en in 2015 tot de School voor Zielsprogressie. 

 

Locatie en verblijf

De Basismodules worden gegeven in Centrum De Zonnebloom.
Overnachting vind plaats in eenvoudige tweepersoonskamers met douche en toilet buiten de kamer.
Alle maaltijden zijn vegetarisch. Met speciale dieetwensen kan rekening gehouden worden.

 

Indeling programma

De modules starten op zaterdagmorgen; tussen 09.30 en 10.00 uur wordt iedereen verwacht. Na een kennismaking met elkaar en uitleg over het programma starten de twee scholings-dagen. In de avonduren is er ruimte voor korte programmaonderdelen en ontspanning.
Gezien het programma is verblijf tijdens de scholingsdagen intern aan te bevelen. We eindigen zondag rond 17.00 uur.


Kosten:

De kosten per basismodule zijn € 399,-; dit is inclusief cursusmateriaal, alle maaltijden, overnachting, koffie en thee tijdens de twee scholingsdagen.

 

Datum Basismodule 1

 • Zaterdag 24 en zondag 25 februari 2018

 

Datum Basismodule 2

 • Zaterdag 13 en zondag 14 januari 2018

 

Datum basismodule 3

 • Zaterdag 24 en zondag 25 maart 2018 

 

Optie

Mochten de datums niet uitkomen, en je wilt toch graag een van bovenstaande basismodules volgen, in Centrum De Zonnebloom of op locatie, dan is het mogelijk, wanneer je minimaal 4 personen bij elkaar weet te brengen, om  een andere datum te plannen.


Overige informatie en aanmelding

Voor nadere informatie over de School voor Zielsprogressie en de Basismodules kun je bellen of mailen naar Monique Houben. De gegevens hiervoor vind je hieronder.

Monique Houben
06-51886966
zonnebloom44@gmail.com